Twitter rond Dickens Festijn piekt op zondag

Afgelopen weekend vond het Dickens Festijn plaats in de binnenstad van Deventer. Als leuke voorbeeldcase rond kerst staat HippoLine stil bij dit evenement. Onze ontdekking? Twitter rond Dickens Festijn piekt op zondag. Allereerst de social media monitor.

Het Dickens Festijn vond afgelopen weekend plaats op zaterdag 15 en zondag 16 december. Zoals te verwachten was zien we ook de piek in twitter verkeer op deze dagen. Op zaterdag was er 1 voorstelling en dit genereerde al bijna 600 tweets. De twee voorstellingen op zondag genereerde in totaal rond de 650 tweets.
Deze tweets zijn gemonitord door de volgende zoektermen te gebruiken:
#DickensFestijn – ongeveer 25% van de tweets
Dickens & Deventer – ongeveer 40% van de tweets
Dickens & Festijn – ongeveer 35% van de tweets

Uit de monitor komt ook naar voren dat veel bezoekers geïnteresseerd waren in de tweets van de organisatie tijdens het Festijn. In de drie dagen voorafgaand aan het afgelopen weekend is het aantal volgers snel gestegen van 240 tot bijna 300 volgers. Tijdens het evenement zelf bleef het aantal volgers vrij constant; bezoekers zijn dus op tijd op de hoogte gebracht van het twitteraccount en zijn dit account op tijd gaan volgen.

Twitter rond Dickens Festijn piekt op zondag

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie zijn er eigenlijk actief aan het twitteren? En wie drukt er juist vaak op de retweet knop? Onderstaande top 10 lijstjes geven aan wie het Dickens Festijn een warm hart toedragen op twitter:
Twitter rond Dickens Festijn piekt op zondag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnenkort meer over kerst in Deventer. In welke woningen, kantoren en winkels is het meeste ruimte voor een kerstboom? En welk gedeelte van de binnenstad heeft de oudste gebouwen? Een demonstratie van GeoQlik en het BAG geven direct inzicht!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *