Rolls Premievergelijking App

Nieuw op HIP-platform

Assurantieadviseurs kunnen hun klanten binnenkort (vanaf juli 2023) sneller en efficiënter informeren over de premie voor de verlenging van hun autoverzekering dankzij de Rolls Premievergelijking App, ontwikkeld door Rolls en HippoLine B.V.

“Rolls levert al jaren de standaard om autoverzekeringen te vergelijken. Prolongatie is een hot item dat jaarlijks terugkomt”, zegt Rob Hogenboom, data- en BI-specialist bij HippoLine. “Verzekerden ontvangen automatisch een nieuwe polis, maar de premies worden zelden goed bekeken. Assurantieadviseurs horen steeds vaker dat klanten klagen over de hoge autopremie en op zoek gaan naar alternatieven. Dit heeft invloed op de portefeuille.”

Tijdrovend

Op dit moment moeten adviseurs maandelijks handmatig gegevens invoeren om premies te vergelijken. Rob Hogenboom: “Dit is tijdrovend voor assurantiekantoren met honderden verzekerden. De Rolls Premievergelijking App automatiseert dit proces volledig. Met deze tool, die draait op het HippoLine Insurance Platform (HIP), hebben assurantiebedrijven maandelijks een overzicht van al hun polissen. Adviseurs kunnen direct zien bij wie de premie aanzienlijk stijgt en proactief handelen. Als klanten nog steeds een goede premie hebben, is dat ook goed nieuws. De app biedt een premievergelijking voor zowel particuliere als zakelijke auto’s”.

Onderhandelingsinstrument

 De app is uitvoerig getest door Rolls, enkele assurantiebedrijven en gebruikers van het HIP. “Eén van onze HIP-gebruikers noemde de app als een ‘nuttig onderhandelingsinstrument’ richting verzekeraars die afwijken van het marktgemiddelde. De app biedt extra marktinformatie voor portefeuillebeheer.”

HIP

Het HippoLine Insurance Platform (HIP) biedt klanten van ANVA tientallen interactieve apps voor inzicht in prestaties op gebieden zoals klanten, activiteiten, bereik, schades, polissen, portefeuille en bedrijfsvoering. In de eerste week van juli 2023 wordt de Rolls Premievergelijking App aan het platform toegevoegd. Neem contact op voor meer informatie over de kosten, het gebruik en de voorwaarden.

Rob, Ronald en Mirjam bezoeken ook het VIP Congres op 4 juli in het AFAS Theater in Leusden. Je bent ook van harte welkom op onze jaarlijkse zomer HIP-thuisblijverborrel op 7 augustus in Nieuwegein.