Reporting in BI

Gebruikt je organisatie BI als dynamische tool, maar is een deel van de organisatie minder vertrouwd met het analyseren van data? Of wil je statische rapporten voor (grote) groepen en verschillende type afnemers, dan biedt reporting met Qlik NPrinting uitkomst.

Een traditionele methode van rapporteren is het op frequente basis ‘ophoesten’ van vaste, statische rapporten. Bijvoorbeeld voor directie, managers, geledingen in de organisatie of netwerkpartners.

De combinatie reporting en business intelligence is creatiever en biedt oneindig veel mogelijkheden. Je kunt met je informatie (inzichten uit data) gebruikersgroepen bereiken die bijvoorbeeld niet zo vertrouwd zijn met een BI dashboard.

Een voordeel van reporting is dat je een status meer ‘vastlegt’. Soms wordt data met terugwerkende kracht nog gewijzigd (denk aan financiële boekingen etc); dan is het terug halen van de status van een paar maanden geleden lastig. Met reporting kun je de status en de cijfers van een moment opslaan in een bestand dat niet meer wijzigt.


Data van en voor iedereen

Voor veel organisaties is het verzilveren van data een actueel project. Maar hoe maak je die schat aan gegevens geschikt als motor van je bedrijfsvoering? Het delen en verspreiden van data is geen doel op zichzelf, maar zou onderdeel moeten zijn van een gestructureerde aanpak.

Lees ook:

Qlik NPrinting
 • Met reporting in BI komen analyses als het ware naar de gebruiker toe. Je kunt bijvoorbeeld collega’s uitnodigen om naar de onderliggende pagina’s in je dashboard te gaan.
 • Met reporting in BI hoef je niets te missen. Je kunt zogeheten alerts instellen. Dat zijn waarschuwingen voor als er echt iets aan de hand is.
 • En je kunt verschillende type gebruikers van verschillende soorten informatie voorzien, in en buiten je organisatie.
 • Dat kan in elk gewenst officeformaat en html.
 • Je kunt ook pagina’s voor websites genereren en dezelfde informatie via bijvoorbeeld raspberry pie tonen op beeldschermen.
 • Reporting is een een add on op Qlik-sofware en heet NPrinting.
 • Qlik NPrinting is dé rapportagetool voor organisaties die snel en eenvoudig kennis en inzichten willen willen delen in prachtige rapporten.
 • Met Qlik NPrinting kunnen rapporten worden gebouwd in een veelheid aan formaten, waaronder PDF en Excel, maar ook PowerPoint, Word en HTML. Door het gebruik van breed gebruikte Office-producten kan werkelijk iedereen snel en efficiënt aan de slag met het maken van rapporten.
 • De data komt uit je Qlik Sense of QlikView-omgeving, waar gebruik wordt gemaakt van dezelfde datamodellen en objecten die ook je interactieve dashboards vormen.
 • Bij SAA Verzekeringen wordt reporting ingezet om informatie met medewerkers en tussenpersonen te delen.
 • HDN (Hypotheken Data Netwerk) zet reporting in voor interactieve jaar- en kwartaaloverzichten op hun website. Daarmee genereert de organisatie aandacht voor ontwikkelingen op de hypotheekmarkt en HDN is transparant over de feiten.