Qlik Talend Data

Talend Data is onderdeel van Qlik. Talend biedt een betrouwbaar datamanagementplatform om AI-, ML- en analytische oplossingen te ondersteunen. Als een cloudonafhankelijke oplossing kan Talend je helpen naadloos te werken binnen je datalandschap, of het nu gaat om een cloud, multi-cloud, hybride of on-premise omgeving.

 • Talend excelleert in data-integratie en -kwaliteit, waardoor organisaties gegevens effectief kunnen beheren, transformeren en analyseren.
 • Als een cloudonafhankelijke oplossing kan Talend je helpen naadloos te werken binnen je datalandschap, of het nu gaat om een cloud, multi-cloud, hybride of on-premises omgeving.

Zeven use cases voor elke branche

Deze omvatten realtime gegevensanalyse, modernisering van datawarehouses, data lake automatisering, gegevensintegratie met streaming, datakwaliteit en governance, API-services en operationele gegevenstransformatie. We lichten ze toe in onderstaand overzicht:

De gecombineerde functionaliteit biedt een enorme flexibiliteit. Of u nu gebruikmaakt van het eenvoudig laden van gegevens, real-time replicatie of micro-batchupdates. Van database-naar-database wordt het meest gebruikt om de volgende problemen op te lossen:

 • Realtime gegevens voor rapportage en analyse: het repliceren van gegevens naar een afzonderlijke database of datawarehouse maakt een snellere en efficiëntere bevraging en analyse van gegevens mogelijk maken, zonder de prestaties van de primaire database te beïnvloeden.

 • Realtime gegevensintegratie: het repliceren van gegevens tussen databases kan de gegevensintegratie tussen verschillende systemen of applicaties in de hele organisatie vergemakkelijken en zorgt ervoor dat gegevens consistent en up-to-date zijn.

 • Gegevensverplaatsing in de cloud: het repliceren van gegevens tussen lokale gegevensbronnen en clouddatabases voor nieuwe ML-initiatieven.

Deze case richt zich op modernisering van datawarehouses, het automatiseren van het ontwerp, de implementatie en de werking van een datawarehouse in de cloud.

 • Automatisering van datawarehouses biedt een snellere time-to-market, verbetert de datakwaliteit en verlaagt de kosten die gepaard gaan met handmatig beheer.
 • Bovendien helpen de intelligente datapijplijnen organisaties hun inspanningen op het gebied van datawarehousing efficiënter te schalen door automatisch de noodzakelijke transformatie-SQL te genereren en deze te pushen voor uitvoering.

Er zijn inmiddels vele benaderingen voor de implementatie van data lakes. Talend ondersteunt elke architectuur. U beschikt over:

 • Een krachtige Data Lake Automation-oplossing die helpt uw bedrijfsdata te verplaatsen, te transformeren en data governance-beleid te realiseren, zodat u een data lake kunt bouwen voor data-analyse, machine learning en AI-initiatieven, ongeacht of uw data lake gebaseerd is op Hadoop, cloud-object stores of Databricks.

Het integreren van databases met streaming-infrastructuren zoals Apache Kafka of Amazon Kinesis kan organisaties helpen inzichten te krijgen uit hun dynamische gegevens en sneller te reageren op veranderende zakelijke omstandigheden.

Datakwaliteit is als vanzelfsprekend essentieel voor nauwkeurige gegevensanalyse.

 • Gegevensanalyse: Gegevens van goede kwaliteit zijn essentieel voor nauwkeurige gegevensanalyse.
 • Klantrelatiebeheer: Nauwkeurige gegevens helpen bedrijven hun klanten beter te begrijpen en betere klantenservice te bieden.
 • Risicobeheer: Gegevens van hoge kwaliteit helpen bedrijven risico’s te identificeren en passende maatregelen te nemen om deze te beperken.
 • Marketing: Correcte gegevens helpen bedrijven hun marketinginspanningen effectiever te richten.
 • Financiële rapportage: nauwkeurige gegevens helpen bedrijven nauwkeurige financiële rapporten te produceren.

API’s vormen een tussenlaag die bedrijven helpt hun applicatiegegevens en -functionaliteit veilig bloot te stellen aan externe ontwikkelaars, partners en andere bedrijfsafdelingen. Met Qlik Talend Data kunt u uw eigen API’s creëren en gebruiken voor scenario’s zoals:

 • Creëer organisatorische API’s als onderdeel van een cloud-first-strategie
 • Zorg voor innovatie: bouw nieuwe applicaties die gebruik maken van bestaande gegevens en functionaliteit via API’s
 • Toegang beheren: publicatie-API’s die de gegevensuitwisseling tussen meerdere partijen regelen
 • Nieuwe architecturen adopteren: Creëer ‘datacontracten’ als onderdeel van een data mesh
 • Automatisering mogelijk maken: automatisering van bedrijfsprocessen zoals orderverwerking, voorraadbeheer en klantenondersteuning
 • Verbeter de efficiëntie: Integratie van verschillende systemen zoals CRM-, ERP- en e-commerceplatforms
 • Implementeer Reverse ETL: schrijf KPI’s terug van het datawarehouse naar operationele systemen

De laatste categorie betreft operationele datatransformatie. Hiermee worden ruwe gegevens omgezet in formaten die kunnen worden gebruikt door downstream-processen zoals elektronische gegevensuitwisseling, datawetenschap of analyse. Normaal gesproken vindt operationele datatransformatie plaats buiten het datawarehouse of lake, waarbij de uiteindelijke bestanden worden opgeslagen in een objectarchief. Bijvoorbeeld het converteren van transactierecords naar HL7-bestanden, het transformeren van CSV-bestanden naar Parquet en het converteren van geaggregeerde gegevensbronnen naar EDI-verbruiksformaten.

Proof of concept proberen?

Is een van de beschreven toepassingen interessant, aarzel dan niet om contact op te nemen. We kunnen een betaalde testcase bouwen, inclusief trial, om te demonstreren of Qlik Talend Data succesvol kan worden toegepast.

De mogelijkheden van Qlik Talend Data in een afbeelding