Qlik Sense mei 2023

‘het draait allemaal om styling’

De nieuwste versie van Qlik Sense is gelanceerd, met een scala aan extra toevoegingen aan de bestaande visualisaties. Dit biedt designers nog meer vrijheid om dashboards naar hun eigen wensen aan te passen. Het draait allemaal om styling signaleert Mirjam van Kooten.

Laten we eens kijken naar de 4 leukste nieuwe features:

  1. Filtervak Een van de kenmerkende eigenschappen van Qlik is de mogelijkheid om informatie naar eigen voorkeur te filteren. In de nieuwe versie is het filtervak uitgebreid met extra functies. Bijvoorbeeld, op basis van gegevens van het KNMI, kun je naast de windrichting een grijze balk zien die aangeeft welke windrichting het meest voorkomt (bijvoorbeeld Oostenwind). Daarnaast zijn er nu ook uitgebreidere zoekfuncties (wildcard), frequentieverdeling en toelichtende tekst beschikbaar als opties voor het filtervak.

  1. Een andere mooie doorontwikkeling is de nieuwe ‘straight table’, te vinden onder ‘Aangepaste objecten’. Gebruikers kunnen zo zelf makkelijk aanklikken wat ze in de tabel willen hebben aan dimensies en metingen.

  1. Aanpassingsmogelijkheden voor tabellen. Er zijn nu meer opties beschikbaar om tabellen verder vorm te geven, zoals kleur en kolombreedte.

  1. Visualisatie van grote datasets. Qlik biedt nu de mogelijkheid om in een lijngrafiek tot 50.000 punten te visualiseren, met een maximum van 1.000 lijnen.

  1. Daarnaast is het nu ook mogelijk om achtergrondkleuren en afbeeldingen toe te voegen aan grafieken.

Wil je meer lezen over deze nieuwe features? Bekijk dan wat Qlik er zelf over te zeggen heeft: