Solera Nederland – AudaScan 360

Wij hebben samen met Solera Nederland, IT-dienstverlener in de automotive en verzekeringsbranche, AudaScan 360 ontwikkeld. Een dashboard met alle data over voertuigen in ons land en bevragingen op kenteken.

ABZ-HippoLine

Omvangrijke data

Solera Nederland beschikt over een enorme hoeveelheid data die op een overzichtelijke manier moest worden gepresenteerd ten behoeve van analyse en rapportage. In dit dashboard staan toegankelijkheid en gebruiksgemak centraal.

Carrousel Data Analyse

HippoLine en Solera Nederland zijn in de ontwikkeling van de AudaScan 360 afgeweken van het traditionele DAR-model in QlikView. Data Analyse Resultaat (DAR) heeft plaatsgemaakt voor CAR (Carrousel Analyse Data). Het dashboard bevat 11 pagina’s in de vorm van een carrousel. Die elf vertellen feitelijk het hele verhaal van A tot Z. Elke pagina is helder en overzichtelijk vormgegeven door Rick Kleingeld. De gebruiker hoeft geen ingewikkelde handelingen te verrichten en kan niet verdwalen in de details. Toch zijn die er wél in de verdiepende tabbladen. Zo kan de gebruiker op elk thema in de carrousel (alsnog) de diepte in. Op onderwerp en tijd kunnen eenvoudig selecties worden gemaakt. In de CAR van Solera Nederland komen inhoud en vormgeving prima samen.

Zo ziet AudaScan 360 er uit