Cure and Care – Cohesie

Voor Cohesie, een samenwerkingsverband van 113 huisartsen in Noord-Limburg, hebben we een dashboard ontwikkeld waarmee de organisatie de zorg voor chronisch zieken monitort en analyseert. Dit Cure and Care dashboard combineert relevante data uit het HIS (huisartsinformatiesysteem met het KIS (keteninformatiesysteem).

Cure and Care Cohesie

Uitdaging…

Allereerst moest alle data over o.a. ouderenzorg, diabetes, longziekten, astma, hart- en vaatziekten uit het verzorgingsgebied (circa 250.000 mensen) worden ontsloten in één applicatie. Dat was een behoorlijke opgave. De huisartsen van Cohesie willen bovendien op basis van actuele informatie – dus geen oud nieuws – horen hoe zij de kwaliteit van zorg beter kunnen maken.

Expertteams

Met het Cure and Care dashboard kunnen de exportteams van Cohesie nu betere kwaliteitsondersteuning bieden. Cohesie is sneller in staat om best practices rond de vijf zorgprogramma’s te delen met de aangesloten 42 huisartsenpraktijken. Bovendien heeft de organisatie zijn positie verstevigd in de richting van zorgverzekeraars.