Kennissessies

Lyon – BI en Innovatie (september 2017)

Op uitnodiging van Business Geografic, onze Franse partner en ontwikkelaar van GeoQlik, mochten we eind september 2017 in Lyon een presentatie verzorgen over GIS en BI. Mirjam van Kooten (présidente directrice generale, aldus onze gastheer) heeft voor een gehoor van pakweg 40 man/vrouw een verhaal verteld over de kansen en uitdagingen die een Frans-Nederlands partnerschap biedt. Marijn Boerman, onze GIS-specialist, heeft weer even in de keuken van GeoQlik kunnen kijken. Met Business Geografic werken we aan een nieuw, innovatief produkt.

Hypotheken-event (februari 2017)

Onder het motto ‘Smakelijke feiten over de hypotheekmarkt’ presenteren Mirjam van Kooten en Sjoerd Meeuwsen actuele data over de sector op het Hypotheken-event in Utrecht. Die informatie betreft zowel ontwikkelingen in de markt als het proces van de financiële dienstverlening. Op basis van die gegevens kunnen partijen de kwaliteit van hun product verbeteren. Mirjam en Sjoerd zijn herkenbaar aan een HippoLine-groen schort en zij trakteren fortune-cookies. Feiten kunnen een fortuin opleveren…

Woningmarktcolloquium TU Delft en CBS (februari 2017)

Het Expertisecentrum Woningwaarde, opgericht door de TU Delft (OTB) en het CBS, organiseerde op dinsdag 7 februari in Delft het zogeheten Woningmarktcolloquium. Met een groep van zo’n 50 geïnteresseerden is van gedachten gewisseld over de ontwikkelingen op de woningmarkt. Mirjam van Kooten, directeur-eigenaar van HippoLine, heeft een presentatie verzorgd over hoe woningmarktdata kan worden ontsloten met QlikView en Qlik Sense.

Qlik Qonnections Orlando (USA) (mei 2016)

Filosoof en BI-specialist Arne van Groenland, van huisartsenorganisatie Cohesie, was op ons verzoek customer speaker op het jaarlijkse Qlik-congres Qonnections 2016 in Florida. Arne presenteerde niet alleen de dashboards uit zijn organisatie, maar hield ook een enthousiast betoog over de rol van BI in het het slaan van bruggen tussen artsen, zorgverzekeraars, bedrijfsvoering en patiëntzorg. Aansluitend gaf Mirjam van Kooten (HippoLine) een presentatie over GeoQlik als instrument in zorgapplicaties.

Unit4 Qlik Partner Qonnections  (januari 2016)

Op een bijeenkomst van Unit4, voor reseller- en OEM-partners, hebben Marijn Boerman en Mirjam van Kooten in Sliedrecht een presentatie verzorgd rond het thema ‘GeoQlik en Geografische visualisaties in Qlik’. De beelden die Marijn, onze consultant en GIS-specialist, heeft gebruikt vindt u hier.

Qlik Dev Group NL (oktober 2015)

Op een bijeenkomst voor Qlik-professionals verzorgt Mirjam van Kooten op 29 oktober 2015 samen met een vertegenwoordiger van Business Geografic – de makers van GeoQlik – een presentatie. Qlik Dev Group NL is een podium voor developers, beheerders, eindgebruikers en consultants. Henric Cronström, in 1994 mede-grondlegger van QlikView, houdt in Hoofddorp een verhaal over de performance van applicaties.

De Innovatiecentrale (oktober 2015)

Op uitnodiging van Rijkswaterstaat heeft Mirjam van Kooten in De Innovatiecentrale een presentatie gehouden over BI en social media. De Innovatiecentrale (gevestigd in Helmond) is de real-life proeftuin voor Smart Mobility innovaties. Denk daarbij aan mobiliteitsoplossingen als: in-cartechnologieën, apps maar ook aan data-koppelingen en verkeersgeleiding. Enkele marktpartijen presenteerden interessante applicaties voor verkeersmanagement. De Innovatiecentrale is een publiek-privaat initiatief van Connecting Mobility, DITCM, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Brabant.