Kennissessies

Virtual Pubquiz  (29 mei 2020)

Onze BI-training voor dummies was een groot succes. Daarom hebben wij op vrijdagmiddag 29 mei tussen 4 en 5 een virtual pubquiz georganiseerd. De quiz is 100% ongooglebaar. Klanten en contacten, vage kennissen, vrienden en familie konden meedoen, in teamverband, of in je eentje voor de échte opschepper. Thijs de Bruijn, BI-specialist, organiseerde de Pubquiz en de deelnemers hebben een vrolijke middag gehad.

GRATIS ONLINE BI-TRAINING (VOOR THUISWERKERS) – (april en mei 2020)

Alles en iedereen wordt getroffen door de Coronacrisis. Ook wij werken vanuit huis. Om toch onze kennis te delen over BI hebben we in april voor andere thuiswerkers twee online trainingen verzorgd. Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar wat business intelligence is en hoe je zelf een applicatie bouwt op basis van een dataset over ufo’s.

Zo hebben we in korte tijd een groep van enkele tientallen belangstellenden bereikt. De deelnemers hebben een eigen BI-dashboard gebouwd en konden vragen stellen. Marijn Boerman en Sjoerd Meeuwsen, onze BI-instructeurs, brachten de deelnemers in anderhalf uur  ‘up to speed’.

Wij zijn voornemens dergelijke sessies in de toekomst wat vaker te organiseren. Wil je op afstand worden geholpen, dan hoef je ons maar te bellen of te mailen. Wij zorgen dat het lukt om kennis met je te delen.

Klantprofiel Index Training – HDN en HippoLine (maart 2020)

Arjen de Bake (HDN) en Mirjam van Kooten (HippoLine) verzorgen in op 5 en 12 maart in Utrecht voor HDN Index gebruikers een Klantprofiel Index training. Begin dit jaar ging de HDN Klantprofiel Index live. Met deze applicatie hebben gebruikers meer inzicht in 10 nieuwe marketing- en 11 risicoklantprofielen, waaronder: zzp’er, pepensioneerden en drie soorten starters. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Achtergrond en aanleiding van de klantprofielindex
  • De gebruikte techniek
  • De verschillen tussen de klantprofielen
  • Toepassingsmogelijkheden voor in de dagelijkse praktijk
  • Het maken van selecties
  • Het herkennen van trends
  • Het kenmerken van ieder van de 10 / 11 nieuwe profielen

Aanmelden kan op de website van HDN. Meer weten over de Klantprofiel Index? Lees ons blog.

Thijs de Bruijn – Inspire bij NHG (februari 2020)

Op uitnodiging van Dataminds heeft Thijs de Bruijn, voormalig BI-consultant bij HippoLine, bij NHG een presentatie gegeven over clustertechnieken. Centraal stond de vraag: bestaat er zoiets als de starter in de hypotheekmarkt? Tot voor kort werd de hypotheekmarkt ingedeeld in starter (koopt de eerste woning), doorstromer (de volgende woning) en de oversluiter. Met behulp van clustertechnieken ontstaat een veel genuanceerder beeld. Thijs heeft verteld welke technieken gebruikt zijn en hoe banken met deze kennis samenwerken.

Lyon – BI en Innovatie (september 2017)

Op uitnodiging van Business Geografic, onze Franse partner en ontwikkelaar van GeoQlik, mochten we eind september 2017 in Lyon een presentatie verzorgen over GIS en BI. Mirjam van Kooten (présidente directrice generale, aldus onze gastheer) heeft voor een gehoor van pakweg 40 man/vrouw een verhaal verteld over de kansen en uitdagingen die een Frans-Nederlands partnerschap biedt. Marijn Boerman, onze GIS-specialist, heeft weer even in de keuken van GeoQlik kunnen kijken. Met Business Geografic werken we aan een nieuw, innovatief produkt.

Hypotheken-event (februari 2017)

Onder het motto ‘Smakelijke feiten over de hypotheekmarkt’ presenteren Mirjam van Kooten en Sjoerd Meeuwsen actuele data over de sector op het Hypotheken-event in Utrecht. Die informatie betreft zowel ontwikkelingen in de markt als het proces van de financiële dienstverlening. Op basis van die gegevens kunnen partijen de kwaliteit van hun product verbeteren. Mirjam en Sjoerd zijn herkenbaar aan een HippoLine-groen schort en zij trakteren fortune-cookies. Feiten kunnen een fortuin opleveren…

Woningmarktcolloquium TU Delft en CBS (februari 2017)

Het Expertisecentrum Woningwaarde, opgericht door de TU Delft (OTB) en het CBS, organiseerde op dinsdag 7 februari in Delft het zogeheten Woningmarktcolloquium. Met een groep van zo’n 50 geïnteresseerden is van gedachten gewisseld over de ontwikkelingen op de woningmarkt. Mirjam van Kooten, directeur-eigenaar van HippoLine, heeft een presentatie verzorgd over hoe woningmarktdata kan worden ontsloten met QlikView en Qlik Sense.

Qlik Qonnections Orlando (USA) (mei 2016)

Filosoof en BI-specialist Arne van Groenland, van huisartsenorganisatie Cohesie, was op ons verzoek customer speaker op het jaarlijkse Qlik-congres Qonnections 2016 in Florida. Arne presenteerde niet alleen de dashboards uit zijn organisatie, maar hield ook een enthousiast betoog over de rol van BI in het het slaan van bruggen tussen artsen, zorgverzekeraars, bedrijfsvoering en patiëntzorg. Aansluitend gaf Mirjam van Kooten (HippoLine) een presentatie over GeoQlik als instrument in zorgapplicaties.

Unit4 Qlik Partner Qonnections  (januari 2016)

Op een bijeenkomst van Unit4, voor reseller- en OEM-partners, hebben Marijn Boerman en Mirjam van Kooten in Sliedrecht een presentatie verzorgd rond het thema ‘GeoQlik en Geografische visualisaties in Qlik’. De beelden die Marijn, onze consultant en GIS-specialist, heeft gebruikt vindt u hier.

Qlik Dev Group NL (oktober 2015)

Op een bijeenkomst voor Qlik-professionals verzorgt Mirjam van Kooten op 29 oktober 2015 samen met een vertegenwoordiger van Business Geografic – de makers van GeoQlik – een presentatie. Qlik Dev Group NL is een podium voor developers, beheerders, eindgebruikers en consultants. Henric Cronström, in 1994 mede-grondlegger van QlikView, houdt in Hoofddorp een verhaal over de performance van applicaties.

De Innovatiecentrale (oktober 2015)

Op uitnodiging van Rijkswaterstaat heeft Mirjam van Kooten in De Innovatiecentrale een presentatie gehouden over BI en social media. De Innovatiecentrale (gevestigd in Helmond) is de real-life proeftuin voor Smart Mobility innovaties. Denk daarbij aan mobiliteitsoplossingen als: in-cartechnologieën, apps maar ook aan data-koppelingen en verkeersgeleiding. Enkele marktpartijen presenteerden interessante applicaties voor verkeersmanagement. De Innovatiecentrale is een publiek-privaat initiatief van Connecting Mobility, DITCM, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Brabant.