GeoQlik11 brengt BI en GIS dichter bij elkaar

Nieuwe versie GeoQlik11 brengt BI en GIS dichter bij elkaar

Op Qonnections 2013 (jaarlijkse QlikView global congres) presenteert Business Geographic de nieuwste update van GeoQlik. In onderstaande screenshot is te zien dat de visualisatie van de heatmap is versterkt en dat het nu ook mogelijk is om, naast punten en vlakken, ook op lijnen en pijlen te plotten. Dit biedt veel mogelijkheden voor het visualiseren van transportstromen of geldstromen. Wij zijn enthousiast over de extra mogelijkheden en zullen u zeker op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen rondom GeoQlik 11.

geoqlik_v11_flows_border

HippoLine is daarnaast ook continu op zoek naar mogelijkheden om de BI en GIS wereld dichter bij elkaar te brengen. PostGIS is niet alleen een database voor kaarten maar biedt ook bijna alle functionaliteiten van traditionele GIS pakketten. Hierdoor kunt u naar behoefte uw kaarten aanpassen ( regio’s samenvoegen of uitbreiden) of te baseren op GIS analyses (kaart met buurten binnen 10 kilometer van de kust en dergelijke). Deze integratie van Business Intelligence en GIS is nieuw en biedt bij verdere ontwikkelingen veel kansen in diverse sectoren.

Welke ontwikkeling heeft GeoQlik doorgemaakt?

Het Franse bedrijf Business Geographic zorgt met haar pakket GeoQlik er voor dat de sterke interface van QlikView kan worden uitgebreid met kaartmateriaal. In GeoQlik 10 kreeg de gebruiker de mogelijkheid de ontsloten informatie eenvoudig te plotten op functionerende vlakkenkaarten. Met de release van versie 11 van GeoQlik koos Business Geographic ervoor om niet langer zelf de kaarten om te zetten. In plaats daarvan is het mogelijk om zelf Shapefiles of QVDs in te laden of om connectie te maken met een kaart uit een PostGIS database. Door de aansluiting op PostGIS zijn de mogelijkheden van GeoQlik vergroot. Naast vlakkenkaarten kunnen nu ook puntenkaarten geplot worden. Daarbij heeft u zelf de vrijheid om elke kaart die u kunt importeren in PostGIS te gebruiken in GeoQLik. Dit heeft de weg geopend voor het gebruik van grootschalige publieke kaarten zoals het BAG (alle gebouwen in Nederland) en buurten/wijken kaarten.
De vernieuwingen in GeoQlik 11 hebben daarmee een brug geslagen tussen de BI en GIS werelden.

Het is een avontuur om deze brug over te steken. HippoLine heeft daar in samenwerking met Incentro en Gelsing Consultancy veel energie in gestoken. Zo wordt de weg geplaveid voor om huidige en toekomstige klanten. Wilt u meer weten van GeoQLik? Of bent u juist geinteresseerd in de verhalen van klanten? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief of bekijk onze Event pagina.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *