GeoQlik, maar dan anders!

GeoQlik, maar dan anders!

In eerdere blogposts heb ik al diverse mogelijkheden van GeoQlik 11 kunnen laten zien. Deze kaarten zijn allemaal geplot op OpenStreetMaps/Google Maps en hierdoor blijf je snel hangen in het beeld dat de kracht van GeoQlik alleen te vinden is in de atlas-geografie. Maar volgens mij kan er zoveel meer met GeoQlik!

In het GeoDiscovery-filmpje dat op onze website te vinden is zijn al een aantal voorbeelden te zien van toepassingen van GeoQlik die je niet kan plotten op Google Maps. Deze demo applicaties zijn interessante voorbeelden van Geodiscovery buiten de gebaande wegen.

Plattegronden

Het meten en plotten van informatie op het niveau van een gebouw of een ruimte vindt al veel plaats in de GIS wereld, met name in de horeca en detailhandel. De looproutes in Appie (de mobiele app van Albert Heijn) is hier een goed voorbeeld van.

De data van dit soort metingen is natuurlijk goed weer te geven op een plattegrond of winkelindeling.
Als voorbeeld van een applicatie met een plattegrond heb ik de plattegrond van winkelcentrum Hoog Catherijne nagetekend en uiteindelijk gebruikt in een QlikView/GeoQlik applicatie:

GeoQlik, maar dan anders!

GeoQlik, maar dan anders!

Flowmaps

In een eerdere post heb ik al de kracht van flowmaps laten zien. Maar eigenlijk is elk type flow in elke structuur weer te geven met GeoQlik. De flowmap is geen onderdeel van de standaard QlikView analyse en daarom biedt GeoQlik ook meer opties voor niet GIS gerelateerde analyses!
Zo heb ik in onderstaande voorbeeld verzonnen geldstromen binnen een bedrijf weergegeven. In één oogopslag zijn verbanden te zien die in tabel- of grafiekvorm bijna niet weer te geven zijn!
GeoQlik, maar dan anders!

Een ander type flow zijn bezoekersstromen. Dit kan op een plattegrond, maar ook op een structuur van een website. In het voorbeeld hieronder is het website verkeer van terugkerende bezoekers te zien vanaf deze nieuwspagina. Zo krijg je inzicht in het specifieke verkeer op de website; vanaf welke pagina wordt er naar welke andere pagina’s genavigeerd?
websiteflow

GeoQlik, maar dan anders. Creatieve ideeën van collega’s en kennispartners hebben mij de ogen geopend welke meerwaarde GeoQlik naast de standaard kaarten kan hebben. Ben jij geïnspireerd en heb je een goed idee? Reageer of neem contact met ons op, misschien kunnen we het idee uitwerken in een demo!

Marijn Boerman,
GeoQlik consultant bij HippoLine B.V.

marijntwitter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *