GeoQlik en Brandweer Amsterdam-Amstelland

Caste study: GeoQlik en Brandweer Amsterdam-Amstelland

HippoLine en GeoQlik presenteren de case study van Brandweer Amsterdam-Amstelland waarin risicoprofielen succesvol zijn gevisualiseerd op BAG-kaarten (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) binnen QlikView.

De brandweerbrigades van Amsterdam-Amstelland hebben meer dan 130 jaar ervaring en bezitten waardevolle data over het afgelopen decennium. Deze kennis en data is in QlikView gekoppeld en heeft geleid tot het door Incentro ontwikkelde risicoprofiel. Dit profiel is een samenvatting van de veiligheidsrisico’s van brand, hulpverlening en gevaarlijke stoffen. Omdat van onder andere alle gebouwen (en woonboten) dit risicoprofiel is bepaald maakt de BI oplossing al gebruik van de publieke BAG-data.
Voor een sterke visualisatie van deze risicoprofielen was de Brandweer Amsterdam-Amstelland op zoek naar de oplossing die HippoLine met behulp van GeoQlik 11 kon bieden; visualisatie van data op BAG-kaartmateriaal in QlikView.
scherm 3 object brand risico

Op bovenstaande afbeelding is te zien welke kracht deze combinatie heeft. In één oogopslag is te zien of nabijgelegen objecten een hoog risico hebben waardoor snel de juiste beslissing genomen kan worden. De wisselwerking tussen QlikView en GeoQlik zorgt er daarnaast voor dat makkelijk subselecties gemaakt kunnen worden of dat er dieper wordt ingezoomd op de kaart.
Geinteresseerd in het verhaal van Brandweer Amsterdam-Amstelland? Bekijk dan de case study of vraag zelf naar hun ervaringen op het Geo Discovery event!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *