De Hypotheekshop heeft BI op iPad

Zelfs voordat de iPad is geïntroduceerd in Nederland heeft de grootste hypotheekadvies keten, De Hypotheekshop, door ons een applicatie laten ontwikkelen voor haar shops. Met de iPad kon De Hypotheekshop managementinformatie in de organisatie introduceren zonder haar franchisenemers op te zadelen met de complexiteit van de traditionele manier van rapporteren. Door de gebruikers-vriendelijkheid van de iPad en de associatieve techniek van QlikView heeft De Hypotheekshop optimale omstandigheden gecreëerd om managementinformatie breed geaccepteerd en geadopteerd te krijgen.

24 uur per dag toegang tot informatie
De Hypotheekshop heeft BI op iPad en de managers hebben nu op elk gewenst moment en plaats toegang tot informatie over klanten, de markt en omzet. Maar ze kunnen ook hun gegevens benchmarken met andere shops en hun kennis delen. Door het gebruik van de iPad zijn er geen technische beperkingen meer. De iPad kan mee het overleg in om te bespreken met collega’s of gewoon thuis op de bank gebruikt worden. Er zijn geen beperkingen meer en training is niet noodzakelijk. Patrick Nelissen: ‘we hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe manier van werken. Managers vinden de juiste antwoorden om hun business te verbeteren en informatie kan eenvoudig gedeeld worden. We zouden zelfs niet verrast zijn als er nieuwe initiatieven ontstaan als gevolg van de creativiteit van de tool.’
Applicatie op maat
Patrick Nelissen, salesmanager voor De Hypotheekshop, was de eerste om de potentie te realiseren van de iPad in combinatie met de vooraanstaande Business Intelligence software van QlikTech. Hij heeft HippoLine gevraagd om de QlikView applicatie te ontwikkelen voor de shops. HippoLine neemt nu reeds alle managementinformatie voor haar rekening voor de Centrale Organisatie.

Hippoline en managementinformatie
HippoLine is gespecialiseerd om informatie eenvoudig toegankelijk te maken voor business managers zonder dat technische kennis bij de gebruiker vereist is. In twee weken tijd heeft HippoLine de maatwerk applicatie op de iPad voor De Hypotheekshop gemaakt. ‘Hoewel we uiteraard de voordelen kenden van zowel de iPad als Qlikview waren we toch nog aangenaam verrast hoe snel de managers de applicatie op de iPad tot zich namen. Op de dag van de introductie gingen de managers aan de slag alsof ze het al dagelijks deden.’ zegt Mirjam van Kooten van HippoLine. ‘Niet alleen de applicatie maar juist het beoordelen van de inhoud, het stellen en vinden van de antwoorden op hun business vragen ging geheel intuïtief’.
QlikTech, een vooraanstaande business intelligence company
QlikView geeft de gebruiker de mogelijkheden om hun business op nieuwe manieren en interactief te exploreren waarbij de hoeveelheid data onbeperkt is. Met QlikView kan de gebruiker met grote snelheid komen tot de juiste, pro-actieve beslissingen. En in tegenstelling tot de traditionele BI biedt QlikView direct toegevoegde waarde, gemeten in dagen of weken in plaats van in maanden of jaren.

Over De Hypotheekshop
De Hypotheekshop is met circa 180 vestigingen de grootste hypotheekadviesketen in Nederland, waar iedereen terecht kan voor een duidelijk verhaal over hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Voor nu én voor de toekomst. De Hypotheekshop geeft ongekleurd advies en is niet gebonden aan een bank, verzekeringsmaatschappij of andere financiële instelling.

Over QlikTech
Het kernproduct van QlikTech is QlikView, een tool die snel zakelijke antwoorden biedt en gebruikers in staat stelt om hun gegevens op een eenvoudige manier en zonder begrenzingen te onderzoeken. Anders dan traditionele BI geeft QlikView onmiddellijk waarde met een payback die in dagen of weken, in plaats van in maanden, jaren of zelfs helemaal niet, bereikt wordt. Het is de enige BI tool die ingezet kan worden op locatie, in cloud computing, op een laptop of op een mobiel apparaat – van één enkele gebruiker tot de grootste internationale onderneming.
De baanbrekende geheugengebaseerde associatieve benadering van QlikView is intuïtief te leren, eenvoudig aan te passen en laat zich in minder dan een week implementeren. QlikTech biedt een volwaardige gratis proefversie van QlikView en na een aanschaf een 30-dagen geldteruggarantie. QlikTech heeft meer dan 12.000 klanten in 95 landen en meer dan 800 partners wereldwijd. Tot de klanten in de Benelux behoren: ABX Logistics, ADP, Atos Origin, ING Trust, KLM, MarktSelect (Graydon), Merck Sharp & Dohme, Panasonic, Schenker, ThiemeMeulenhoff, TNT en Zurich Verzekeringen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.
Over HippoLine HippoLine BV is specifiek opgezet om bedrijfskundige oplossingen voor de financiële dienstverlening te realiseren. Hippoline is onderdeel van OneLine Business Intelligence. De slogan van HippoLine is, met een knipoog naar de financiële markt, ‘Ondernemen met voorkennis’. Want gegevens, cijfers en feiten uit het verleden bieden vaak een sterke basis voor succes in de toekomst. HippoLine richt zich hierbij vooral op de business kant van de organisatie. En ziet het als haar doel om managers en medewerkers middelen te geven die eenvoudig zijn in gebruik maar overzicht bieden in de overdaad aan informatie. Uiteraard gebruikmakend van de nieuwste technologie en kennis van de markt. Zo heeft HippoLine samen met De Hypotheekshop als eerste in Nederland een business applicatie op de iPad gemaakt.

Tot haar klanten behoren o.a.; Florius, Rabobank, De Hypotheekshop en Van Lanschot Chabot waarbij mooie oplossingen zijn gemaakt die de business versterken en onderscheidend vermogen bieden.

Meer informatie is te vinden op www.hippoline.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *