De bewijsbot

Natural language processing bot van HippoLine

De laatste jaren ziet HippoLine het steeds meer om zich heen gebeuren: fake news is aan de orde van de dag, en het journaille is constant bezig in haar eigen bubbel, om te proberen om fake en real news van elkaar te onderscheiden, te duiden wat er niet klopt en bij wie deze desinformatie vandaan komt.

In het open riool dat het wereldwijde web heet, is de afzender anoniem en zijn of haar boodschap er één van proefballonnen, halve waarheden en het duistere gebruik van bronnen en statistische methodes. Daarbij lijkt het alsof de media vooral bezig is om in haar navelstaartgedrag vooral zaken afkomstig van haar concullega’s te disproven, in plaats van zelf (nep) nieuws te genereren.

Groeimarkt

Tegelijkertijd merken wij bij HippoLine wel een sterke toename van dit gedrag, het is dus duidelijk een groeimarkt waar mensen interesse in hebben. QAnon, fabeltjesfuik, Henk Krol, Pizzagate; het zijn inmiddels termen die gemeengoed zijn in de meeste huishoudens, en waar dus ook veel over gesproken wordt.

Dat fake news here to stay is, is dus wel duidelijk. Echter, in de dagelijkse praktijk merken wij er maar bar weinig van. Fake news op de werkvloer lijkt maar niet van de grond te komen, terwijl er in de laatste jaren op dit gebied veel aan innovatie en daadkracht getoond is. Neen, vooral het ouderwetse, handmatige achterbakse gedrag komen wij vooral tegen. Het analoge moddergooien leidt tot frustratie indien men uw plannen doorziet. En dat terwijl het zoveel beter kan.

Voorbeeld

De Bewijsbot

Uiteraard, u heeft uw collega’s mooi een loer gedraaid door de as op 100 te laten beginnen en te doen alsof uw veel te optimistische budget voor 2021 al een zekerheidje is. Echter, met de toenemende datageletterdheid is Marijke van Finance u al snel te slim af, u loopt een blauwtje in het MT, en niet u maar die verschrikkelijke Marijke maakt promotie.

Dat kan zo veel beter!

De Argumentator – of bewijsbot

Geïnspireerd op GPT-3 (https://en.wikipedia.org/wiki/GPT-3) hebben wij een Natural Language Processing Machine ontwikkeld, op 30 biljard items door 5G te downloaden, en te webscrapen op 4Chan, de QAnon tweewekelijkse vriendennieuwsbrief, het Dark Web, Feesboek, het poeziealbum van Vladimir Poetin, afgeluisterde gesprekken op de Bilderberg conferentie, het partijprogramma van Jezus Leeft!, en diverse populaire streamers die voorheen op YouTube actief waren.

Al deze items hebben wij door een Neuraal Netwerk (https://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_neural_network) gehaald, en flink laten rekenen, terwijl we vooral probeerden om Ronald z’n focus bij de cryptohype weg te halen terwijl wij zijn grafische kaarten gebruikten voor het maandenlange rekenwerk.

Het resultaat was zoals te verwachten, een foutmelding.

Derhalve hebben we helemaal aan het einde van het script de missende puntkomma aangevuld, en de hele bende nog eens aangezet.

Ditmaal was het resultaat beter. Generative Transformer Argumentator – 6 (GTA-6) was geboren!

De werking

Het neurale network heeft 2 zeer duidelijke parameters: hoe actiebereid is uw doelgroep (op schaal van Tibetaanse Monnik tot Vegan Stripper), en hoe vermurwbaar is uit doelgroep (op een schaal van Jaap van Dissel tot Lange Frans).

De bewijsbot

Het enige wat u hoeft te doen is uw te bewijzen stelling poneren, en GTA-6 geeft u voor verschillende groepen een juiste argumentatiemethodiek, inclusief bronvermelding indien nodig.

Kortom: bespaar u de moeite van het handwerk van allerlei trollenlegers en het zelf moeten grasduinen op het internet. GTA6 levert direct de juiste informatie.

Maar neemt u het niet van ons aan, hieronder ziet u enkele suggesties die gedaan werden aan Elon M. een anonieme klant van HippoLine die recentelijk te kampen had met dalende aandelenkoersen.

De bewijsbot

Bewezen waarde

Maar neemt u het niet enkel van ons aan, hier ziet u enkele anonieme aanmoedingen van onze gebruikers die reeds eerder, in exclusiviteit, gebruik hebben mogen maken van GTA-6:

  1. Farid A. (Culemborg): “Zo kan ik eindelijk bewijzen dat we recht hebben op veel meer zetels dan we gekregen hebben.”
  2. George S. (Hongarije): “GTA-6has been tremendously helpful in expanding my lizard empire”
  3. Mat H. (Montfoort): “Let maar op, populisme is nog zelden zo makkelijk geweest!”
  4. Dotan [geen achternaam? Red.] (Amsterdam): “GTA-6 heeft mijn een aanzienlijke besparing opgeleverd”
  5. Bill & Hillary C. (Verenigde Staten): “Finally we have a tool to use against people that really, really are making all these stories up. But, really (wink)”
De Bewijsbot