Datageletterdheid

Datageletterdheid is de vaardigheid om bestaande databronnen te kunnen lezen, beargumenteren en er mee te werken.

Met de opkomst van big data, business intelligence, machine learning en artificial Intelligence (AI) is datageletterdheid een belangrijke vaardigheid voor managers, teamleiders en medewerkers.

Hoe datawise is uw organisatie?

Zijn uw mensen in staat om data te lezen? Kunnen ze data analytics toepassen in hun dagelijkse werk? Welke stappen kunnen worden gezet om de datageletterdheid te bevorderen? Wij toetsen organisaties op hun niveau en kunnen bijspijkeren daar waar nodig. Opleiding en training zijn het recept tegen data-ongeletterdheid, maar dan zult u eerst willen weten waar uw organisatie staat en wat de doelen zijn om het maximale uit data te kunnen halen.

Datageletterdheid assessment

Ronald van der Does, BI-specialist bij HippoLine, heeft een assessment voor datageletterdheid ontwikkeld. Daarmee kunnen organisaties hun score toetsen. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst wordt in beeld gebracht waar uw organisatie staat. De toets kan in interview-vorm worden afgenomen of in kortdurende sessies met alle betrokkenen.

Met de uitkomsten van dit assessment kunt u uw collega’s gerichter helpen om meer uit data te halen en de datageletterdheid in de organisatie te bevorderen.

Datageletterdheid

Aandachtsgebieden

De volgende aspecten spelen in het assessment een rol:

  1. Toegang tot data
  2. Houding tot data
  3. Vaardigheden
  4. Kritisch denken