BI Reporting

BI Reporting, ofwel Rapportage voor Bedrijfsinformatie, is een belangrijk hulpmiddel in de wereld van zakelijke gegevens. Het helpt bedrijven en instellingen om gegevens vanuit verschillende bronnen te verzamelen en deze vervolgens op een duidelijke manier te laten zien en te delen in heldere rapportages en verslagen.

HippoLine werkt sinds jaar en dag met Qlik-software. Daar kunnen onze specialisten mee lezen en schrijven. Er zijn verschillende tools om BI Reporting in Qlik te kunnen gebruiken:

  1. Qlik NPrinting
  2. Mail & Deploy
  3. Qlik Application Automation

Wanneer kies je voor het één of het ander? NPrinting en Mail & Deploy liggen (prijs)technisch dicht bij elkaar. Mail & Deploy is de rapportage-extensie voor Qlik. En NPrinting is 100 procent Qlik. Beiden stellen je in staat om snel en eenvoudig begrijpelijke BI-rapporten te maken. En dan Qlik Application Automation. Die tool werkt uitsluitend op Qlik Sense Cloud, is het goedkoopst en biedt eenvoudige toepassingen op BI Reporting.

Als je hulp nodig hebt bij het beoordelen van de beschikbare opties of als je meer informatie nodig hebt om een weloverwogen besluit te nemen, staan we klaar om je te assisteren.

Voordelen BI Reporting

  • Met BI Reporting komen de uitkomsten uit analyses als het ware naar de gebruiker toe. Bovendien kun je gebruikers o.a. uitnodigen om naar onderliggende pagina’s in het dashboard te gaan.
  • Met BI Reporting hoef je niets te missen. Bovendien kun je alerts instellen. Dat zijn waarschuwingen voor als er echt iets aan de hand is.
  • Met BI Reporting kun je verschillende type gebruikers van verschillende soorten informatie voorzien, in en buiten je organisatie.
  • Een voordeel van BI Reporting is dat je een status meer ‘vastlegt’. Soms wordt data met terugwerkende kracht gewijzigd (denk aan financiële boekingen etc); dan is het terug halen van de status van een paar maanden geleden lastig. Met BI Reporting kun je de status en de cijfers van een moment opslaan in een bestand dat niet meer wijzigt.
  • Dat kan in elk gewenst officeformaat en html.

Verschillende bestandsformaten

Of je nu kiest voor een strakke PDF, een handige Excel-sheet, een boeiende PowerPoint, een professioneel Word-document of zelfs een interactieve HTML-ervaring, met BI Reporting kan dat allemaal! Bovendien kun je nauwlettend volgen wie, wanneer en hoe jouw rapport of verslag wordt ontvangen.

Data van/voor iedereen

Kortom, BI Reporting is als een zaklamp in het donker. Poëtischer kunnen we het niet maken. De tools die we hebben genoemd kunnen je organisatie helpen beter te worden door in heldere rapportages en verslagen naar de feitelijke informatie te kijken.

Voor veel organisaties is het verzilveren van data een belangrijk aandachtspunt. Maar hoe maak je die schat aan gegevens geschikt als motor van je bedrijfsvoering?

Lees ook:

Qlik NPrinting

Qlik NPrinting is een rapportage- en distributieplatform dat naadloos integreert met Qlik Sense en QlikView, twee populaire Business Intelligence (BI)-tools. Het belangrijkste doel van Qlik NPrinting is het genereren, plannen en distribueren van geavanceerde rapporten en documenten op basis van de gegevens die zijn opgeslagen in Qlik Sense- en QlikView-applicaties.

Mail & Deploy is een externe oplossing die is ontworpen om de rapportagefunctionaliteit van Qlik Sense uit te breiden en te verbeteren. Het belangrijkste doel van Mail & Deploy is om het proces van het genereren en distribueren van geavanceerde rapporten en dashboards in Qlik Sense te vereenvoudigen en te automatiseren.

Mail & Deploy biedt verder geavanceerde ontwerpmogelijkheden en flexibiliteit bij het genereren van rapporten, waardoor bedrijven beter kunnen voldoen aan hun specifieke rapportagebehoeften.

Qlik Application Automation is een standaardtool voor een vastgesteld aantal rapporten voor niet-complexe rapportagebehoeften, zoals het verzenden van een alert of een eenvoudig rapport naar een beperkte groep mensen.

  • Bij SAA Verzekeringen wordt reporting ingezet om informatie met medewerkers en tussenpersonen te delen.


  • HDN (Hypotheken Data Netwerk) zet reporting in voor interactieve jaar- en kwartaaloverzichten op hun website. Daarmee genereert de organisatie aandacht voor ontwikkelingen op de hypotheekmarkt en HDN is transparant over de feiten.