BI QuickScans

Zeker niet verplicht, zoals met auto’s, maar voor BI wel uiterst nuttig: een vlotte beoordeling van je BI dashboard of -applicatie. Met onze BI QuickScans haal je het maximale uit je data en is een hoop frustratie te voorkomen.

Maatwerk mogelijk

Met onze rapportage krijg je op verschillende onderdelen een actueel beeld van de technische staat van je BI-applicatie. Gecertificeerde BI-specialisten voeren de BI Quickscan uit bij jou in de organisatie. Wij hebben verschillende type keuringen en maatwerk is altijd mogelijk.

Keuringsrapport

De eigenaar ontvangt van ons een gedegen keuringsrapport. Daarin worden niet alleen reparatie- en herstelpunten aangegeven, maar ook adviespunten. Dit zijn geconstateerde gebreken die nog niet tot ‘afkeur’ van de applicatie leiden maar wel binnen afzienbare tijd gerepareerd zouden kunnen worden.

Waarom zou je het doen?

Betrouwbare uitkomsten die niet ter discussie staan
Tevreden gebruikers
Maximalisatie van inzicht
Besparing en onderhoud

Een check op je datamodel (bevat het model geen synthetische sleutels; is de ETL-laag slim en efficient ingericht; zijn er handige hulpmiddelen toegepast; is er winst te behalen in het beheer; wordt er gewerkt met variabelen; zijn de datadefinities correct toegepast; zijn alle koppelingen juist gelegd; wij delen onze best practise voor beheer en ontwikkeling)

Een check op de performance van je applicatie: worden berekeningen efficiënt gedaan; is autonumber toegepast; is je Management Console efficiënt ingericht; wordt vertraging veroorzaakt door onnodige complexiteit in het dashboard.

Een quick-scan op gebruik en visualisatie (een interaction design-check; is het dashboard afgestemd op de doelgroep; sluit het dashboard aan op de look en feel van de organisatie; wordt het verhaal visueel aantrekkelijk verteld; design)