Alles wat je moet weten over Qlik NPrinting

Qlik NPrinting is dé rapportagetool voor organisaties die snel en eenvoudig kennis en inzichten willen willen delen in prachtige rapporten. Ronald van der Does, BI-consultant en NPrinting specialist stelt 7 vragen en geeft tekst en uitleg.

1 – Wat is het?

Een oplossing van Qlik om eenvoudig prachtige rapporten met inzichten te maken met data uit Qlik Sense én QlikView en deze moeiteloos op het juiste moment bij de juiste mensen te krijgen.

2 – Hoe werkt het?

Met Qlik NPrinting kunnen rapporten worden gebouwd in een veelheid aan formaten, waaronder PDF en Excel, maar ook PowerPoint, Word en HTML. Door het gebruik van breed gebruikte Office-producten kan werkelijk iedereen snel en efficiënt aan de slag met het maken van rapporten. De data komt uit je Qlik Sense of QlikView-omgeving, waar gebruik wordt gemaakt van dezelfde datamodellen en objecten die ook je interactieve dashboards vormen.

3 – Voor wie is het?

Voor alle organisaties met Qlik Sense of QlikView en die behoefte hebben aan een krachtige, veilige, schaalbare en flexibele oplossing om te rapporteren! Of je de rapporten gebruikt voor gebruikers die regelmatig terugkerende analyses uit bestaande dashboards halen, of juist om die mensen te bereiken die nu geen actieve dashboardgebruikers zijn, de waarde van het moeiteloos ontvangen van actuele inzichten is enorm. Het actief verspreiden van inzichten aan passieve gebruikers zal deze verleiden de interactieve dashboards vaker te omarmen en het hele verhaal in hun data te zien.

Zo ontvangen mijn collega-consultants en ik wekelijks automatisch een rapport waarin we van alle lopende projecten, waarbij we zelf zijn betrokken, lezen wat voor ontwikkelingen er zijn.

4 – Ik heb al een rapportagetool, waarom Qlik NPrinting overwegen?

Er zijn verschillende redenen om, juist als je al een bestaande rapportagetool hebt, met NPrinting aan de slag te gaan. Doordat NPrinting gebruik maakt van de datamodellen in je bestaande Qlik Sense en QlikView-apps, is de ontwikkeling van nieuwe rapporten aanzienlijk sneller en sluiten NPrinting-rapporten altijd voor 100 procent aan bij de dashboards waarmee jij en je collega’s gewend zijn te werken.

Het vervangen van je legacy rapportagetool door Qlik NPrinting verdient zichzelf terug in ontwikkelsnelheid en gebruiksgemak, maar levert meer dan eens al vanaf dag één forse besparingen in licentiekosten op.

QlikNPrinting2

5 – Hoe komen rapporten/verslagen bij mijn gebruikers?

Hoe je maar wilt. Qlik NPrinting kan de rapporten via email versturen, maar ook in de Qlik Sense Hub plaatsen, daar waar je nu ook al je inzichten vergaart. De Newsstand in NPrinting is te vergelijken met een kiosk waar gebruikers hun rapporten kunnen consumeren, maar ook hun eigen abonnementen op rapportages kunnen regelen – uiteraard allemaal in goede banen geleid door de uitgebreide en flexibele rolgebaseerde rechtenstructuur van Qlik NPrinting. Hier kan je zelfs eerdere edities van rapporten raadplegen zodat al je inzichten nooit meer dan een klik weg zijn.

6 – En als ik niet kan wachten tot maandag op mijn rapport?

Geen probleem! Desgewenst kunnen gebruikers met Qlik NPrinting On Demand direct vanuit de Qlik Sense- en QlikView-dashboards rapportages real-time laten aanmaken, zelfs gebaseerd op de selecties die in het dashboard zijn gemaakt.

Over 5 minuten een afspraak met je klant? Verras ze met inzichten die tot en met vandaag zijn bijgewerkt!

7 – Dat klinkt als iets voor ons…

Leuk om te horen! Ik laat je graag meer zien van de werking en mogelijkheden met Qlik NPrinting. Mail of bel met HippoLine en we bekijken hoe je nog meer waarde uit je data haalt!

Ronald van der Does
Ronald van der Does, BI-consultant en NPrinting-specialist